Korpa

Korpa

Povrat robe i reklamacije

Ukoliko ste primili narudžbu i ustanovili da Vam  broj obuće ne odgovara imate mogućnost da  naručeni artikal zamijenite za odgovarajući broj ili zamijenite za drugi artikl odgovarajućeg broja.
Ukoliko se opredijelite da u zamjenu poručite drugi artikal, takođe snosite samo direktne troškove povrata naručenog artikla, dok Big Foot snosi troškove dostave novog artikla.

Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamjenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da nas obavjestite pozivom ili nam pošaljite email kako bi dobili potrebne instrukcije vezano za zamjenu ili povrat sredstava. U slučaju odustanka od kupovine, povrat sredstava se vrši za iznos vrijednosti naručenog artikla. Kupljeni proizvod zajedno sa potrebnom dokumentacijom možete poslati putem kurirske službe koju sami odaberete, na adresu radnje iz koje Vam je par isporučen.

Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Online prodavnici, koji je gore naveden, ne možete samoinicijativno mijenjati/zahtjevati novac u nekom od maloprodajnih objekata Big Foota ili slati na adrese koje su navedene na adresnici.

Nakon preuzimanja vraćenog artikla u roku od pet (5) radnih dana od dana prijema vraćenog artikla   biće Vam poslat drugi artikal u zamjenu.

U slučaju odustanka od kupovine Potrošač snosi direktne troškove povrata naručenog artikla.
Povrat novca Potrošaču izvršiće se na tekuću račun u roku od 7 dana od dana prijema povrata naručenog artikla.

Povrat sredstava se vrši iskljucivo na gore navedeni način i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

Da biste ostvarili neko od prava prilikom vraćanja naručenog artikla morate znati da naručeni artikl ne smije biti upotrebom oštećen ili pohaban, mora biti vraćen u originalnoj ambalaži, uz priloženu fakturu i fiskalni račun.

Zaista nastojimo da dostava bude bez ikakvih propusta, ali ukoliko se slučajno desi da po prijemu pošiljke  ustanovite da isporučeni artikl ne odgovara naručenom ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke pozovete telefonom ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail adresu i opišete nastali problem. U najkraćem mogućem roku obavijestićemo Vas o daljem postupanju.


REKLAMACIJE

Članom 18. Zakona o zaštiti potrošača BiH definiše se način, uslovi i postupak rješavanja prigovora (reklamacije) potrošača u slučaju nedostatka proizvoda i ostvarivanja prava potrošača na prigovor.

Zahtjev za reklamaciju robe kupljene putem web shopa može se dostaviti poštom ili nas obavijestite emailom.

Prilikom podnošenja ZAHTJEV ZA REKLAMACIJU potrošač je dužan da:
1. Reklamiranu obuću dostavi zajedno sa fiskalnim računom;